KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Saturday, August 29, 2009

MS Thun 2009 update #1

Tak ahojte vsetci.
Konecne sa dostavam na net a teda je cas napisat par slov z toho ako to tu vyzera a ako to prebieha. Klasicky ako sa na svajciarov patri organizacia je taka ake je teda dost mizerna. Narodne treningy zacali o den neskor a pritom to na com sa momentalne jazdi pripomina vlnu len zdaleka. No ale pekne od zaciatku. Po mojom skorsom prichode na trening stiham este ocheckovat USA reprezentaciu a teda je na co pozerat. I ked vlna (vtedy este dobra) nebola najvecsia bolo videt uplne vsetky vlnove triky a niekedy aj kombo. Na nasom treningu (SVK a NOR) to az take dobre nebolo ale aspon peto zachranoval situaciu. Inac z mojho pohladu vlna vtedy este stala za to.




No inac k videniu je tu vela novych lodi napr Yappov Titan kayak, francuzke gui gui a samozrejme Jacksnov novy star ktory uplne uvladol scenu. Skratka lod do tejto vlny ako robena kratka obratna a lahka.. No a kdo tu nema Jacson tak ten ma nejaky kompozit. Oproti poslednym MS je tu karbonovych lodi pomerne dost aj napriek tomu ze to neni lacna zalezitost. Ale vyhoda v tejto vlne pomenre velka. Lode su rychlejsie , lachsie a skacu ovela lepsie ako ostatne. no tolko ai k lodiam.







Co sa tyka treningov trenuje sa tu non stop. po skonceni narodnych treningov co byva zhruba okolo 20.00 su do 9.00 free treningy. No a ludi chodi mraky. cely cas je vo vracaku asi 15-20 kajakarov. Ja chodim zvycajne hned po skonceni treningov pretoze vlna je vtedy este aspon trochu k svetu.Potom cim dalej tym je horsia.dneska konkretne vlna ani na vecsine treningov nebola a tak takmer vsetci si isli len tak pourfovat alebo potrenovat downriver moovy ako wavewheel a tak - co k tomu dodat - asi len tolko ze zase raz super svajciarska organizacia



Byvame v super kempe hned pri jazere asi tak 10 minut busom. spolu z cechmi tam uz mame taky maly skuot. Auto maju vsetci zaparkovane tam a na spot chodime miestnov MHD. K startovnemu nam totizto dali listok na 2 tyzdne a navyse parkovanie je tu vsade kvoli pretekom zakazane.



No na zaver este prihadzujem par fotiek z treningov USA. Okrem nich su z mojho pohladu hodne dobry este japonci,francuzi a zopar ludi na kompozitoch :)
tak zatim vso

tomo








0 comments: