KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Thursday, January 22, 2009

Cesta na sever

Po nasom stretnuti v coihaique sa spolocne vydavame spet na sever. Nasa prva zasatavke je opet Futa kde davame stredny a spodny usek.



Dalsi den mame na plane riecku nedaleko mesta Chaiten kde vybuchla sopka. Domy su zasypane po okna alebo plavaju v rieke fakt brutal.



Riecka uz je teda na tom ale trosku lepsie. Sice brutalne spinava ale da sa. Najprv skusame lahsi horny usek a potom sa vydavame az dole do kanonu. To ale este netusime co nas caka. Pereje su sprvu nudne. Ked riecku uplne odpisuje pride prijemna zmena v podobe troch pereji kazdej tak 1 km dlhej o obtiaznosti WW4-5. No a ako sa hovori ze cersenicka na zaver tak tu sme mali v podobe 20 km padlovania na take-out.



Po riecke zakempujeme v blizkych termas a vecer a rano davame horucy bazen. Pak sa skusame pretrajektovat do pouerto mont. Zial nas trajekt ale zrusili a tak sa dostavame na uplne iny ale lepsie ako nic.



Po pretrajektovani sa do Puerto mont ideme omrknut tucniaky a tulene na ostrov chiloe. Po kratkej plavbe ich naozaj aj nachadzame.



Po obhliadke tucniakov dostavame skvely napad. Odfotit par snimok pre sponzorov s autom prechadzajucim po pobrezi. No trosku sme to podcenili a auto sme skoro utopili.





Nakoniec s trosku nasolenym autom sa vydavame spet do Puconu. Tu este stihame dat este raz Trancuru a Palguin.



No nakoniec sa presuvame do santiaga kde skusame predat auto. Pak mame v plane pozret okolie mozno argentinu a v nedelu sup ho domo na slovensko
Tak zatim sa mate a vidime sa v cez tyzden doma

Tomo, Palo, Evina, Honza

0 comments: