KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Thursday, December 11, 2008

Siete tasas a Rio Palguin

Tak po dlhsom case je tu nejaky ten report konecne aj z vody. Uz sa nachadzame v Pucone - kajakarskom raji. Ale podme pekne od zaciatku. Po nasom odchode zo Santiaga sme sa vydali na nasu prvu rieku - Rio Claro. Vsetko zacalo slubne ale po prvych dvoch skokoch



prisla 2 hodinova prenaska z 5+ lezenim skoro po kolmych stenach kanonu ktore sme si vsetci neuveritelne uzivali. 50 metrov lana z nasich hadzaciek bolo len tak tak. Poucenie do buducna: nastupovat na PUT-IN podla guidebooka a nie kde sa nam to paci. Pokracujeme dalej a na klasickom useku siete tasas – tj. 7 tea cups sme si uz len uzivali vodopady v nadhernom prostredi kanonu.







Po ceste na rio Claro sme si zacali uvedomovat ze s nasim aftickom ktore sme medzicasom pomenovali EMPTY (pretoze vzdy malo prazdnu nadrz) nezvladneme mieste cesty a potrebujem 4x4 s dobrou prejazdnostou. Volba pada na offroadovy pick-up ktory si tentokrat uz poziciavame.

Po prichode do Puconu sa radime z domacim Rodrigom a ten nam odporuca Rio Trancura. Najadrenalinovejsia riecka v okoli ktora sat u raftuje. Po zabludeni v jednom z jej kanalov chapeme ze preco. Inac je to pekna rieka s jednou prenaskou pre velky uspech ju davame hned 2 krat.



Dalsiu riecku davame Rio Palguin – nenapadna riecka ktora ma len 4 skoky z ktorych ma najvecsi 8 metrov. Po znaske do kanonu nas hned po par metroch vita prva perej - nadherny dvojskok priamo do velkej laguny.



Pokracujeme dalej a za zakrutou sme sa vsetci stretavame vo vracaku nad 5 metrovym skokom bez moznosti prensaky – od domacich mame ale info ze je to v poho takze skaceme jeden za druhim dole.





K poslednej pereji sme trosku skepticky. Je to uzka smyklavka a niesme si isty ci sa nam do nej vleze kajak. Nakoniec v poho a nas uz caka len ta najadrenalinovejsia cast rieky – vynaska hore.





K palovej velkej radosti sme dnes dokonca zainvestovali a kupili sme udicu tak dufam ze nabuduce uz budu fotky z nasich velkych ulovkov. Dalsie dni este polabzujem tu v okoli Puconu a potom sa postupne zacneme hybat smerom dole na Futu.
Na z\aver este pridavam par fotirk z miestnych komunikacii a tunajsiej sopky ktora je aktivna a dost cmudi.






Tak zatim vasi amigovia
Tomo, Palo, Evina, Zajic

2 comments:

Smolik said...

Drzte sa prdaci, zavidim. Sartovnicka :)

cuca said...

jeee cafte fesaaaci a fesanda
juj je tam uuplne kraasne a ked citim ako mi je tu teraz zima tak zavidim aj ja. som si naprv myslela ze vam cmajzli notebook ked ste nepisali takze piiste castejsie :) no drzte sa (hlavne ty evi si jedina zastupkyna zenskeho rodu tak tam nezmuzni :) )a veeela fotte
majte sa cuca