KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Friday, December 19, 2008

update 3

Hola
Tak po dlhsej dobe sa ozyvame znova. Momentalne sme na ceste na Rio Florin , Nilahue a Gol Gol. Po riecke rio machin sme skusali v Pucone stastie aj na dalsich rieckach ale vzhladom na nedostatok vody sme objavili len zopar ktore sa dali sprasit. Prvoou s nich bola riecka Rio Puesco leziaca kusok od Argentinskych hranic. Guidebook udava obtiaznost WW5. Prve metre sme s nedoverou sledovali jeden druheho ako skacem po sutroch ale nakoniec nas riecka predsa len nesklamala. Kontin ualne perej, zopar technickych skokov a malo vracakov – taky je strucny opis tejto riecky.



Po tejto riecke sa vydavame dalej ale vzhladom na nedostatok vody davame rest day pri lokalnom spote na rieke Trancura. Po dni stravenom chytanim ryb a lenosenim sa rano chceme vydat dalej. Plan nam ale prekazia zapnute svetla ktore sme vecer zabudli vypnut. Nastastie nas zachranuje miestny cestar so super masinkou.



tomo a jeho giga ryba



Na odporucanie miestnych sa teda vydavame na rio Laansahue obtiaznostou tak WW5. Riecka zarezana v kanone zacinajuca 6 metrovym vodopadom. V podobnom style sa ale nieslol aj zvysok riecky. Vela skokov ale aj stromov ktore nam sposobili vela zabavi.



Touto rieckou sme v Pucone vycerpali vsetky riecky a vydavame sa dalej na juh na rieku FUY. Od ostatnych riecok co me doteraz skli sa odlisovala svojim prietokom. Je to taky miestny big-water. Cela zabava zacala warm/up usekom obtiaznosti WW3 ktory sa koncil vodopadom salto Leone ktory je podla guidebooka 9 metrov vysoky.



Naseldovala ta zabavnejsia pasaz obtiaznosti WW4-5. Najviac z nas si ju uzivala evina ktora taky big water este pred tym nepadlovala. Ale nakoniec vsetko v poho a po riecke sme mohli ist znovy chytat ryby na veceru.



Pre velky uspech davame Fuy na druhy den este raz. Po obede planujeme presun dalej smer juh ale to uz zase nabuduce.
Takze Enjoy obrazky a cakajte na dalsiu spravu
Vasi Amigos Evina, Zajic ,Palo Tomo

2 comments:

lucisa said...

caute tucniaci, ako sa mate? vsetci na vas prdia, lebo im sibe z vianoc :-) alebo vsetci zavidia. Tu konecne zacalo snezit, tak snad vianoce budu biele. Vy, ak sa do vtedy dotrepete na Futa, ich budete mat krasne modro-zelene. Ak by ste stretli, pozdravte Lawrenca z Bio-Bio (maju kemp na riekě). Davajte pozor na Evinu a nie ze sa ozerete ako dogy. Pocuvaj Tomo a ta ryba mala kolko, 30 cm??? :-)

alca said...

Cafteeeeeee :) hou hou taaak zajtra mame vaaanoce. Wej. Veeela vody, pohody a vzdy dobrej nalady. Nech to na vode sviští:) Iiiiwiiiii a tebe speci posielam k meninkam obrovske virtualne objatie:) tak si to uzite hou hou:)