KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Tuesday, December 23, 2008

update 4

Je 19.12 piatok skoro rano. Pomaly sa prebudzame a zistujeme ze je cas na male sialenstvo. Palo so zajicom sa nakoniec rozhoduju ze nasmahnu Salto Nilahue. Ide o 22 metrov vysoky smyklavko vodopad. Ja z evinou tocim a fotim, A ako to vyzeralo? Posudte sami.





Trosku ukludneny sa teda vydavame na dalsiu nadhernu riecku Rio Gol Gol. Z guidebooku vieme len to ze na celej riecke je viac menej len 7 pereji a vsetko su to vodopady. Zacinajuc od prveho 6 metroveho konciace poslednym 15 metrovym. Na riecku nastupujeme na Chilsko Argentinskych hraniciach hned po tom ako sa nasou lamavou spanielcinov dohodneme s colnikom aby nas pustil do pohranicnej zony. Trosku vtipnejsie to mala ale evina ktora nam zvazala afto a ju uz necheli pustit spet do Cile. Ale holka jedna sikovna sa zase raz vynasla a nakoniec bolo vsetko v poho.





Po tejto nadhernej riecke utekame do Puerto Mont kde cheme zabookovat trajekt. Zial otvorene maju az v pondelok tak sa dovtedy vydavame na rio Petrahue. Tak ww3 az ww1. O co je ale lahsia rieka o to je tachsi vyslap spet k autu. Po 4 km slapania ale predsa len nachadzame pala s aftom.



9.00 – pondelok rano. Cakam v aute z Evinou kym Zajic a palo booknu trajekt. Zial vracaju sa z tym ze sa im ho podarilo zabookovat az na piatok ze je secko plne. Uz to vyzera tak ze mame 5 dni nechcenej pauzy ked sa niekomu zrodil perfektny napad. Vecer sa skusime z nasimi piatkovimi listkami natlacit na plny trajekt – no uvidime. Volny den travime akcne. Najprv sa snazime zohnat falosny doklad na vymenu oleja v aute kedze ho v autopozicovni chceli po nas vymenit. V druhom autoservise sa nam aj podarilo – dobre vyuzite dopoludnie. Po obede zase skukavame miestny trh.



Pri navrate k autu si nachadzame za stieracom blok na parkovanie. A zase raz setrime ked uz po druhy krat akcne zdrhame bez zaplatenia z miesta cinu. Ale to najlepsie nas este len caka. Nenapadne sa preplizit na plny trajekt to moze napadnut len cvoka – to by predsa nikto neskusil. A na to sme aj vsadili.



Nakoniec po 5 hodinovom meskani vyuzivame chaos na trajekte, rychlo sa medzi prvimi cestujucimi dostavame na palubu a uz aj zapijame nas triumfalny uspech v Puerto Mont. Takze vianoce predsa len na Fute.

Majte sa pekne a prajeme vsetkym stastne a vesele vianoce a silvestra.

See you – vasi Amigos

7 comments:

cuca said...

jeee cafte deturence no vidim ze si to tam uzivate teeda mate pekne vianoce :) ozaj dufam ze nehladujete ked sa spoliehatie na tomove chytanie ryb :) by ste mali teraz ulovit poriadneho kapra :) taakze majte sa tam pekne a krasne pokojne vianoce prajem :) myslime na vas :)

Jakub Nemec said...

hodne dobre vy!!! slusnej skok jak svin. ja uz se tesim na jizni, jinak jezdim ty turistarny nahore. :) ale pohoda prace a je co jezdit.. Co ten zajic, stavi se tu po chile? mejte se a take care!

MIREC said...

AHOOOJ zemaaaci
no mate sa tam super vidim a ten 22m vodopadik .. SUPER
moji prajem vam krasne vianoce a stastny novy rok .. a hlavne drzte sa nam tam a davajte aj na seba pozor pri tom clnkovani ahoooj pa

Smolik said...

Dufam, ze ste mali krasne vianoce. Cmuk
Sartovnicka a aj Smolik pozdravuju posadku :)

ili said...

Caute , tesi nas, ze sa Vam dari ako na vode, tak aj na suchu.
Tominko nechaj tie "velryby" na pokoji, aby Ta nahodou nezozrali.
Tu sme vianoce zvladli bez snehu, chvalabohu.
Prajeme Vam prijemne prezitie a oslavu posledneho dna roka a do noveho roku 2009 vela stastia, radosti, zdravia a dalsich uspechov.

lucisa said...

caffte cilania,
paradny skocik gratulujem k prezitiu! Aj k husarskemu kusku s trajektom! Tu sa schyluje k brutalnemu opiasu (je silvester),spojenemu s nejakymi tymi omrzlinami (v martine je momentalne tak -15) Inac pohodicka. Tak si ju uzivajte aj vy a davajte na seba aj novo prichodzich pozor.

alca said...

Cafteee lidicky:) neuverite.... v BA je sneeeeh:) cely kopec:) prajem vam vsetko len to naj do noveho roku, nech je lepsi ako ten predosly:) este si poriadne vychutnavajte chile, bo za chvilku sa vidime na slovenskej pode:) hadzem objatie:)