KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Saturday, January 23, 2010

Hola z Costa Rica N° 7

Pozo Azul. Celu rieku sme nemali stastie ist, malo vody. Zato vodopadik sme si nenechali ujst. Z brehu vyzeral naozaj mensi ako v skutocnosti bol.



Rio Sarapiqui. Po zaplavach je koryto uplne prerovnane. Viac menej by sme mohli napisat zrovnane. Pravdepodobne vsetky dobre pereje zmizli. Dalsia riecka na ktoru sa vydavame je Toro. Usek ktory ideme nieje najtazsi na tejto rieke. Na tom najkrajsom sa stava priehrada:( ale aj tento usek, sice je jednoduchy, je pekny.



Vecer sa pokusame o pozorovanie sopky Arenal. Mala by z nej vytekat lava a vecer je to zevraj krasne vidiet. Tak teda cakame na zotmenie. No nedockame sa nicoho lebo sopku nevidime- cela je v oblakoch. Predsa len sa oplatilo cakat kusok od nas na strome vidime tukana.



Zastavujeme v cukrarni. Opat mame problem s vyberom.



Pri presuve na Pacificku stranu nachadzame skvely kemping place. Je vo vyske tak 2500 metrov nad morom. Prekvapuje nas zima. Zato sa vsak konecne dobre vyspime.



Ideme na Rio Chirripo Pacifico. Malo vody, ale sadame na vodu. Nakoniec sme milo prekvapeny. Pekna riecka, i ked teda o par kubikov viac by sme si tam zelali.

1 comments:

ili said...

Ahojte vodaci, neponahlajte sa domov, je tu strasna (arkticka) zima. V Blave dnes rano -16C, na Zahori - 20C. Ma to trvat este par dni a k tomu aj snezit. Uzite si teplo.