KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Tuesday, January 19, 2010

Hola z Costa Rica N°6

Po prichode do Turrialby sme tajne dufali v Peralta Dries, co je usek na rieke Reventazon. V guidebooku pisu, ze riecny bohovia nam musia byt nakloneny, aby sme mali vodu na tomto useku. V ten vecer ako sme prisli, bol ten usek este zaplaveny. Hned rano sme isli skontrolovat vodu a uz bolo malo.:( Takze sme sa vydali na usek Peralta. Sice sme ho uz poznali, no za vecsej vody bol este lepsi.
Opat sme zahajili presun do inej oblasti- snad uz voda trosku opadla. Opat davame riecku Toro Amarillo tento krat uz cely usek, kedze voda bola idealna. Rieka mala uplne iny charakter. Krasny boulder garden, miesto nekontrolovatelneho big water.



Rio Patria.
Davame sa dokopy s miestnym kajakarom Ferdinandom, ktory sprevadza este dvoch americanov. Povodny dvoj dnovy trip davame za 8 hodin. Dvoj hodinovy trek k rieke- bez pomoci miestnych nieje sanca najst. 800 metrov dlzka a aj 800 metrov vyskovych. Dve hodiny. Cely utahany sa dostavame k vytuzenej rieke. Musime sa cely umyt lebo sme uplne od blata. Miestami sme sa smykali po zadku.



Rieku splavime celkom rychlo a to za 6 hodin.





Skupinka sa nam dnes rozrastla. Stretavame sa s Petom a Petrou. Davame spolu este raz Rio Toro Amarillo- konecne za krasneho pocasia. A spolu sa presuvame do oblasti riecky Sarapiqui.



1 comments:

kača said...

petr a petra jsou jako hrstovi jo?