KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Wednesday, January 27, 2010

Hola z Costa Rica N°8- treti a zaroven posledny pokus Rio Chirripo Atlantico

Po riecke Chirripo Pacifico, sme si dali den volna a vyrazili na plaz. Skvele vlny, body board, sit on top kajak. Zabavy na cely den. Popri tom ochutnavame miestne jedno, robene priamo na plazi a to ceviche- marinovana skoro surova ryba. Prezili sme. Kym nahaname krabov na plazi a snazime sa ulovit nejaku dobru fotku leguana, Tomo trenuje salta.





Cas sa nam tu krati a mame poslednu moznost sadnut na Chirripo Atlantico- uz spominany najhlbsi kanon v strednej Amerike. Nakoniec sa rozhodujeme ist dva dni a nie stihnut to za jeden. Pevne dufame, ze voda uz klesla a ze tri hodiny narocneho pochodu k rieke sa oplatia.





Sadame na vodu. Kajaky mame plne a tak sa kajak na vode sprava uplne inak. Prvy den prejdeme tak 4 km po rieke. Sme vsak vycerpany z treku. Nachadzame plazicku a staviame stan, zhaname drevo. Okolo 4 zacne prsat no nastastie prsi kratko. A tak uz o pol siestej nam hori ohnik a robime veceru. Inak vody nakoniec nemame az tak malo.





O pol siedmej rano uz mame vsetko pobalene a vyrazame na dlhu cestu kanonom. Skvele pereje, jedna za druhou, padame dole ako Tomo povedal -akoby nas niekto kopal zo schodov. Nakoniec o osem hodin sme dole pri moste, kde uz mame auto.





0 comments: