KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Friday, January 8, 2010

Hola z Costa Rica N°3- Rio Chirripo Atlantico -pokus 1

Takze opat sme mali prilezitost hodit Palina do vody. Dostal svoj vytuzeny darcek- macetu a do vody dokonca skocil aj sam. Mal narodeniny.Teraz beha kade tade a chce sekat vsetko, co mu pride do cesty. Davame opat rieku Pacuare a po ceste stretavame korytnacku. Ale nie tak hociaku ale veliku.





Tomo zvaza auto a na take-oute vidi zlto-zeleneho hada...otazka je, ci sa had bal viac Toma alebo opacne.
V meste Palino uputa miestneho chlapika na koni. Strasne ho pozyva k nemu na ranc- teda sme mu nic nerozumeli, ale asi nieco take po nom chcel.



Vylet do najhlbsieho kanonu v strednej Amerike.
Dnes mame zazitkov az az. Vstavali sme uz o 4 hodine rano. Rychle ranajky, naviazat lode a rychlo vyrazit na cestu. Cesta autom tak jeden a pol hodiny a potom nas mal cakat asi tak hodinovy trek, nakoniec cely den na vode. Autom ideme ako sme boli vopred oboznameny, no pride jedina odbocka a my nevediac, ze ideme zle pokracujeme v ceste. Miestny nas utvrdzuju, ze ideme dobre. Prebrodime dva potoky a vidime pred sebou strmy rozbahneny svah. Vravime si, ze mame 4x4 a tak to skusime. Ved neponesieme lode, pokial nemusime. Este ako tak vyjdeme a pokracujeme 2 km, kde definitivne zapadneme v bahne.



Hodinu bojujeme s bahnom, kym sa nam podari odtial vyprostit auto. To narusa nas plan splavit dvojdenny vylet na rieku, ktory sme chceli stihnut za jeden den. A tak, ze sa aspon prejdeme a zistime kolko je vody v rieke, a umyjeme sa od bahna.



Po necelych dvoch hodinach sa vsak otacame, lebo rieka je stale niekde zaryta v udoli. A tak prekonavame neskutocne vyskove metre a vraciame sa k autu. Tu sa vsak nic nekonci. Zacina prsat a cesta spat po prudkych svahoch sa rozmaca a auto sa zacina slusne smykat. Nejakym zazrakom sa dostavame dole. Cely od bahna, ale aspon s autom. Po ceste spat nam stale vrta v hlave, ci je toto naozaj put-in. A tak sa dalej pytame miestnych- vyzerajucich aspon trosku doveryhodne. Ti sa zhoduju po chvilke na tom, ze sme zle odbocili...Ako hovori Palino nevadi. Ved tato rieka sa i tak chodi dva dni. Tak aj my musime, zajtra sa pokusime znova, uz spravnym smerom dolu k rieke.

4 comments:

Maruška said...

zablácený, polonahý Palo s mačetou! romantika, krása :o)))))

cuca said...

Ja si tiez myslim ;)

tomoHEHE said...

ked uz nic tak mate so sebou Krokodila Dundyho alias Cunasa, co sa boji leoparda ale vyzera s macetou drsne :-D!drzim palce a dobre si tam zajazdite

kača said...

ja to nechapu...
to jako Tomo Palovi tu macetu nezavidi??? kaca mig.