KAJAKOVÁ ŠKOLA "FREAC"

slovak

Monday, January 4, 2010

Hola z Costa Rica N°1

Z hlavneho mesta, kam sme prileteli, sa presuvame na zapadne pobrezie – do Queposu. Tu hned po prichode ideme na riecku Naranja. Na velke stastie netrafime put-in a tak sa miesto 2 minutoveho pochodu predierame potocikom 50 minut. Tomo si zo sebou celou cestou na rieke vezie malu zabku. Vyzera dost „poison“.





Na vecer sa stretavame s Kikou a Natalkou. Tie nas hned oboznamia s Costarickymi pomermi. Spolu oslavujeme Silvester aj Novy Rok.



1.1.2010 stravime na prekrasnej a malo znamej Playa el Rey, kde skusame surfovat. No vlny nie su idealne na surf, ale i tak bojujeme. Podaktorych zosroti viac inych menej. No neuveritelne teply Pacifik, osviezujuce kokosove mlieko, na oblohe azuro= uplna pohoda.





Vecer ideme na „rodinnu“ veceru, na miestne casado. Je to zmes skoro vsetkeho: juky, babanu na sladko, bananu na slano, ryze, mäsa alebo co si vyberiete, fazule a kto vie coho este vsetkeho. Uz sme tu videli Tomovu jedovatu zabu, velikeho leguana, ktoreho sa Palino brutus bal- a ten sa veru neboji nicoho, krdel (pre ceskych bratov hejno)pelikanov, a vydry. Palino podotyka, ze pred odchodom trenoval a na Dunaji videl delfina v tvare bobra. Kikin a Natalkyn sef ma mimo troch psov aj ine domace zvieratko a to skaredeho pavucika. Nie je jedovaty, ale ked vas ocika nechce sa to hojit.



Zahradku na aute sa nam podarilo zlomit hned prvy den a tak sme vyrobili po zapozicani macety z palmy a bambusu.



Vecer je tak trosku v style goodbye party, lebo baby na druhy den pracuju, my ideme opät na riecku Naranja a zahajujeme presun do vodackeho centra v Costa Rice – Turrialba.
Koncim. Asi oslepnem. Prave mi dali vynimocny drik!
Pura Vida!

1 comments:

ili said...

Ahojte pupuskovia, prajeme Vam vela zdravia, stastia, hlavne vodackeho,v novom roku. Uz vidim, ze dobrodruzstva sa zacinaju. Uzite si tepleho Pacifiku, lebo tu je zima.
Tesime sa na dalsie spravy.